Kvällspromenad för bättre sömn

Kvällspromenad är ett jätteskönt sätt att varva ned både kropp och själ för att liksom förbereda kroppen mjukt och stilla inför sänggående. Det ger en skön natts sömn med maximal återhämtning.

Jag brukar ta en promenad på ca en kvart till tjugo minuter åtminstone 3 av veckans arbetsdagar. Blir det fler tillfällen ser jag gärna till att ta dem och då är det bara en bonus.

kvällspromenad- samla tankar på en klippa

Det är ett jätteskönt sätt att varva ned den annars så stressade känslan jag hela tiden har i kroppen under dagen. Det är nog en känsla jag delar med väldigt många varför jag också vill lyfta upp den här för att inspirera dig till att själv prova.

Prova gärna kvällspromenader ett par gånger

För mig var det lite svårt att få rutin på detta, samtidigt märkte jag ju att jag mådde så bra av min lilla kvällspromenad. Men det tar alltid lite tid för mig att komma i gång med nya rutiner. Så mitt råd är att prova gärna ett par gånger innan du ger upp.

Från kaos till ordning med en skön kvällspromenad

Det är ett väldigt fint tillfälle att få sortera klart tankar, idéer och förberedelser inför morgondagen. Samt att även sortera klart dagens alla intryck och tankar. Det känns precis som om man verkligen städar på sitt kontor. Skrivbordet framför får liksom sorterade högar, nu mycket mindre sådana eftersom du har sorterat dem i en viss ordning. En hög med vad som är akut viktigt, en hög med viktigt samt en hög med mindre viktigt.

förberedd för nästa dag - ordning

Prydligt och överskådligt och i mycket mindre högar än från början. För mycket av det som samlats gick att slänga direkt i papperskorgen. 😉 Ungefär så ser jag det hända i min hjärna när jag tar mina kvällspromenader. Det ger mig därför ett helt annat lugn när jag kryper ner mellan lakanen, för jag är redan klar med dagen och känner mig alltid mer förberedd och faktiskt mycket mer peppad inför morgondagen.

Här hos: Mariamelee.com finns mer bra tips om en skön vardag.

Reflex under vinterhalvåret

Nu på vinterhalvåret är det vissa saker som är bra komma ihåg när man går där ute i mörkret, jag var själv slarvig med det i början… men det är att använda reflexer. Jag var till en början väldigt irriterad över att bilarna hela tiden körde så nära mig och inte bländade av från helljus till halvljus (Vissa av småvägarna där jag bor har inga gångbanor) tills jag förstod att de såg mig inte.

Läs mer här om hur man kan undvika trafikolyckor med förbättrad säkerhet på: bilkungen.se/sa-undviker-du-trafikolyckor

Till på köpet blev jag hela tiden bländad av belysningen från bilarna, för det var jisses vilka strålkastare vissa bilar har. Många gånger fick jag stanna till, för jag såg inte vägen framför mig efter att ha blivit bländad. Så minns jag aldrig att man blev bländad förr?

Jag var tvungen att googla lite på det för att se vad det är för lampor i bilar nu för tiden mot förr. Det visar sig att de har hänt en hel del på det området. Och som jag har förstått det så är det både Xenonljus och LED-belysningen som ger det vita starka ljuset som inte är så roligt att bli bländad av, eller sådana hära LED-ramper som lyser upp otroligt starkt. Du kan läsa på mer om det här hos: https://www.xenonkungen.com/se/

Gamla bilar som kör förbi med “gammeldags belysning” verkar mer ha ficklamps-belysning i sina bilar mot om man jämför mot dessa nyare LED-belysningar. Men en grej till som är lite otäck, det är de eldrivna bilarna… de är så gott som ljudlösa när de susar förbi – Läs mer om Hybridbilar här hos: abbilverkstan.se

Säkrare kvällspromenader

Har jag på mig mina reflexer så ser de ju mig så klart och jag slipper bli bländad. Och med en sådan belysning ökar såklart säkerheten betydligt för bilisten under en bilkörning. Dels är ljuset på dessa lampor mycket starkare och lyser upp betydligt mer på både bredd och längd. Vilket även innebär att man fortare upptäcker om djur från sidan är på väg att korsa vägen.

Så sammanfattningsvis

kvällspromenad med reflex

När du går dina kvällspromenader för att varva ned – Glöm inte att använda dina reflexer!

Läs gärna mer sköna tips här på bloggen: feliciamelander.se)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *