Tips från min tid i Hemtjänstföretag i Göteborg för att bli bättre på ditt jobb!

Arbetar du inom hemtjänstföretag? Nedan hittar du några av mina bästa tips för att hålla dig alert som jag lärde mig när jag var inom vården.

Håll dig vaken när du jobbar på Hemtjänstföretag

  • Drick vatten
  • Ät lätt

Drick vatten. Det är viktigt att hålla sig återfuktad under alla omständigheter, men särskilt när du arbetar på natten. Varför? Många dricker kaffe, te eller energidrycker för att hålla sig vakna. De är fulla av koffein och socker. Två stimulanter som du inte vill vara beroende av.

Visste du att det finns en gräns där koffein blir farligt? Jag älskar mitt kaffe lika mycket som alla andra, men man måste vara försiktig. Mer än 400 mg per dag kan leda till problem. Hur mycket är 400 mg? För att sätta saker och ting i perspektiv är det 4 vanliga koppar kaffe. Så du kan se hur det lätt blir för mycket.

Ät lätt. Om du överbelastar dig med kolhydrater blir du sömnig. Ät därför lätt. Ät inte en stor, kolhydratfylld måltid när du försöker hålla dig vaken. Ett bättre alternativ? Protein. Prova en proteinshake med frukt eller kyckling och grönsaker. På så sätt får du den energi du behöver för att reagera på en nödsituation, men proteinet gör också att du inte känner dig hungrig senare.
Vi vet att ett överskott av socker är dåligt för dig och din kropp. Diabetes ökar varje år. Som hälso- och sjukvårdspersonal vet vi alla vilka skador som diabetes orsakar på organen. Varje år diagnostiseras fler och fler unga vuxna. Så minska ditt sockerintag mycket.

När du ska sova inom assistansföretag

  • Anpassa din dygnsrytm
  • Testa ta magnesium
  • Ta melatonin
Hemtjänstföretag

Anpassa din dygnsrytm. Försök först att ändra ditt sömnschema. Du kan programmera om din kropp så att den vaknar och somnar vid en viss tid. Jag gjorde det själv när jag arbetade på natt. Det tar mellan 1-2 veckor.

Om du letar efter ett bra hemtjänstföretag så rekommenderar jag Almavoo.se i Göteborg och närliggande områden.

Behöver du tips om hur du ska städa när du är hos en brukare så har jag skrivit en artikel om att städa här.

Mer hälsofrämjande läsning hittar du här!

Tags:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *