Vad tycker ni om städhjälp? – Jag provar nu!

Städhjälp eller inte? Den frågan har gnagt många gånger…

Men just nu har jag sådan skön känsla i kroppen. Vet Ni? Jag har lyxat till det ordentligt, jag har ringt och beställt städhjälp. Det är knappt jag tror det själv!

Man kan prova städhjälp!

Jag ska i alla fall prova städhjälp under tre månader, blev så nöjd att man inte var tvungen att binda upp sig alls egentligen. Jag tänker att jag tre månader är nog en bra prövotid för att känna efter om det är så bra som några av mina väninnor säger att det är.

Oj, vad många som verkar ha städhjälp?

Ja, flertalet av mina väninnor har haft städhjälp under ganska lång tid, men jag har alltid försvarat mig med att -jag vill minsann inte att någon annan ska gå bland mina grejer och så vidare, det är säkert någon av er som känner igen sig i det resonemanget.

Men så när vi för ett tag sedan när vi skulle samla ihop oss i tjejligan för en spontan fika på stan, och jag säger att jag får ”hoppa över denna gången” jag måste verkligen ta denna dagen till att städa hemma, för jag hinner inte med det någon annan dag.

Då kom det… igen, som ett brev på posten… Hrrmm du har inte funderat vidare på att kanske ha lite städhjälp ändå Felicia?…

Så på kvällen efter att jag städat klart och tänkte på hur mysigt tjejerna haft det på sin mysfika, kände jag att… jag får väl prova dåra. Det är ju inte sämre än att man får avsluta det om man inte skulle tycka om det eller bli nöjd.

Läs här om jättebra tips när du även behöver “städa upp lite i din hushållsekonomi” – Det finns alltid utrymme till att spara lite pengar visar det sig!

Det fanns ju mängder av städhjälp att välja mellan på nätet men jag fastnade för I-Shine här i Stockholm. Lägger med länk här om intresse skulle finnas även för Er. Jamen så får jag väl återkomma i ett annat inlägg senare, om jag blev nöjd eller inte! 😉

Jag ringde i alla fall upp städfirman och vi kom överens om att utöver den ”vanliga” städningen med damning, dammsugning, tvätta golv och så där, ska de även tvätta fönstren vid ett utav tillfällena. Samt att jag tyckte att det räckte med 1 gång varannan vecka. I alla fall till att börja med.

Tänk att slippa städa!

När jag lagt på luren kändes det riktigt gott faktiskt. Tänk vad skönt att bara hålla efter lite granna då och då. Att när man kommer hem från jobbet så doftar det ny-städat medan jag förmodligen har hunnit uträtta något annat viktigt eller kul istället.

Man ska förvisso plocka undan lite grejer innan städhjälpen kommer, men i övrigt verkar det ju inte behöva förberedas något mer. Tror i och för sig att jag laddar lite kaffe som de kan sätta på när de kommer. Det brukar jag alltid göra om någon service-kille eller så behöver komma hem och tex. laga diskmaskinen under tiden jag är på jobbet. Då skriver jag en lapp ”som de inte kan missa”

Kaffebryggaren är laddad!

– Bara att trycka igång! Så står det framdukat en kaffekopp och ett fat med lite kakor. Det är lite kul, för hittills har de faktiskt alltid satt på både kaffemaskinen och ätit kakor! 😊

städhjälp - kaffe o kaka

Att bli avlastad är en skön känsla!

Så som sagt, känner ni att ni har fullt upp i livet och behöver bli avlastad för att frisätta mer med tid för annat, som att fika med vännerna på stan till exempel 😉 Så se till att bli det med saker som tar tid och är tråkigt och passa på att göra fler saker som är roligt!

Vill man mjukstarta lite… kan man ju börja med en Robotdammsugare som lite extra städhjälp!

Vill du läsa mer om livsstil och vad man kan gör mer än att städa 😉 – Läs gärna här på: https://mariamelee.com/

Och självklart finns det mer på min egen blogg här som du kan läsa om!

Besök gärna bloggen a-stad om du är intresserad av vilka tjänster städföretagen erbjuder.

Besök även fonsterman om du vill ha städtips.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *