Badrumsmöbler – Allt du behöver veta!

Oavsett om du ska inreda ett nytt eller befintligt badrum kommer du att behöva badrumsmöbler. Att inreda ett badrum är i stora drag som att inreda vilket annat rum som helst, en fråga om tycke och smak. Skillnaden är att våra badrumsmöbler ofta ska hålla längre, och dessutom vara väldigt praktiskt funktionella. Design, estetik och funktionalitet – i ett och samma rum!

Olika typer av badrumsmöbler

När vi pratar om badrumsmöbler tänker vi främst på olika typer av badrumsskåp, som högskåp och spegelskåp, samt kommoder av olika slag. Men under namnet badrumsmöbler ryms också t ex belysning och speglar. En del räknar också in toalett, badkar, dusch och handdukstork. 

Badrumsskåp

Badrumsskåp kommer i många storlekar, färger och utseenden. Dels har du de stora förvaringsskåpen, t ex högskåp, halvskåp och väggskåp. Dels har du de klassiska spegelskåpen som brukar sitta ovanför kommod/tvättställ. Det vanligaste är att välja skåp som matchar resterande inredning så att badrummet ger ett enhetligt intryck, men det går givetvis bra att ”missmatcha” även här. En populär trend de senaste åren har ju varit att använda sig av olika modeller och färger på köksstolar – kanske går det att göra något liknande i badrummet? Det viktigaste är att du planerar så att du får plats med det du vill förvara i badrummet. 

Kommoder

Badrumsmöbler som kommoder, även kallade tvättställsskåp, behöver vara praktiska för att fylla sin funktion. Tänk igenom vilken storlek du vill ha – dubbel- eller enkelkommod? Ska din kommod ha beslag eller kanske push-open-funktion? Mjukstängande, lådinsatser och belysning är andra praktiska funktioner att överväga. 

Badrumsbelysning

En bra belysning i badrummet är A och O. Vi gör mycket mer i badrummet än att duscha, och då behövs ordentlig belysning. Rakning, make-up och hudvård är exempel på rutiner där du är beroende av korrekt belysning, så satsa på badrumsbelysning som är justerbar och inte alltför mörk. 

Badrumsspeglar

Vart går du om t ex har fått skräp i ögat och behöver se? Just det – till badrummet! Badrumsspeglar och en bra badrumsbelysning är essentiella funktioner. Ett spegelskåp med inbyggd belysning, en helkroppsspegel, en rak-/make-up-spegel med förstoringsfunktion, och kanske en spegel nära fönstret för att kunna se i dagsljus? Underskatta inte speglarnas betydelse för både funktion och för att skapa rymd i rummet! 

Badrumsmöbler går att hitta i alla prisklasser, kvaliteter och material. Eftersom badrumsmöbler ska hålla i många år är det viktigt att du håller koll på hur lång garanti dina badrumsmöbler har. I det här läget kanske det också är idé att inte välja det billigaste alternativet, om möjligheten finns, eftersom dyrare material ofta är mer hållbara. 

En blogg jag rekommenderar för fler sköna tips är den här: https://decorlife.se/

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *