Att skratta är att spara energi! Visste du det?

Hur skratt & vänner kan förlänga ditt liv!

Jag kom över lite rolig läsning på nätet angående vad skrattet gör med oss. Vi vet ju att vi mår så gott av att skratta och att det har visat sig ha många hälsofördelar, bland annat att det minskar stress, förbättrar humöret och till och med bidrar till att förlänga livet. Det är också ett utmärkt sätt att få kontakt med vänner och nära och kära, och kan vara en av de roligaste upplevelserna du har. Så om du letar efter ett sätt att lägga några extra år till ditt liv och öka din lycka, börja med att leta efter vänner som gillar att skratta!

Enkla sätt att få någon att skratta?

Det är mycket enkelt att få någon annan att skratta. Det finns många sätt du kan göra det på. Du kan till exempel “skicka” dem ett roligt meddelande, titta på en kul video och börja titta igenom de roliga bilderna du har och dela med dig utav det.

Det är också ganska lätt att få din vän att skratta genom att prata om alla gånger han eller hon varit ledsen, “hör och häpna” och sen stoppar du tvärt och börjar skratta. Du kan till och med få en vän att skratta genom att beskriva alla olika tokiga beteenden som han eller hon har gjort. – Kära gamla minnen är alltid kul att dra upp igen.

Billig medicin som förlänger livet

skratta - bästa medicinen

Om du letar efter ett sätt att lägga fler år till ditt liv och skapa mer lycka i världen, varför inte börja med att hitta någon som vill skratta med dig? Skratt är en billig medicin som kan förlänga livet, och det är en av de underbaraste känslorna att ha och göra med sina vänner.

När du skrattar frigörs hormoner som gör dig glad, och det finns forskning som tyder på att skratt hjälper till att förebygga hjärtproblem och cancer. Så sluta leta efter en anledning att lysa upp ditt liv, bara gå ut och hitta någon som vill skratta med dig!

Har du tomt på skratt-energi – Ta tips av listan – Bara Gör’t

1. Skratta högt

När du skrattar högt, är det nästan omöjligt att inte bli glad. Det finns forskning som visar att ljudet av ett gott skratt är det som får oss att känna oss glada i hela kroppen. Så om du vill lägga till ett leende på någon annans ansikte, skratta högt!

2. Skratta själv

Skratta själv – även om du är ensam när du kommer på något som är roligt. Det spelar ingen roll så länge du kan förlänga ditt liv och bli lyckligare genom skratt.

3. Skratta åt andras historier

skratta - skrattande par

När du hör en historia som är rolig, eller när du ser en komedi, är det lätt att skratta. Det finns inget bättre sätt att få någon annan att skratta än genom en rolig historia.

4. Håll inte på smilbanden

Lägg ifrån dig skäms-hattarna, stäng av dina prydsamheter och låt ditt hjärta slå lite fortare. Det är ingen skam i att visa dina känslor och det är inte farligt att vara glad. Så dra på smilbanden, och låt andra se hur glad du är!

5. Skratta med andra människor

Ditt liv blir betydligt roligare när du har ett skratt på lager, så om du vill lägga till fler år på ditt liv – och fler leenden på andras ansikten – skratta med andra människor!

Här är ett jätteroligt bevis hur skratt verkligen kan smitta av sig:

Skrattande tjej på tåg

6. Se komedier

Det finns inget bättre sätt att lägga till fler år på ditt liv och skapa mer glädje än genom att se komedier. De roliga historierna och absurditeterna får dig att skratta, och det finns ingen bättre medicin än en skrattstund för att bli glad och få en ljus stund i din vardag.

7. Ha något kul att se fram emot

skratta - vas

Det måste inte bara vara något som du alltid precis skrattar åt, men något som ger dig en skön känsla. Att ha ett positivt mål i sikte ökar också upp glädjenivåerna. Det kan tex. vara en inbokad resa, handla något mysigt till hemmet eller en skönhetsbehandling som microneedling, massage, spa eller liknande. Vill du veta mer om microneedling finns mer information att läsa om det här: https://www.gotaklinik.se

Har du tomt på kreativiteten – Gå in och få tillbaka den här! allthingsbright.se/6-tips-om-kreativitet

Jag har själv nu provat lite punkter ur listan, och ja, det kändes jättetöntigt… Men det fungerar verkligen – Så snälla prova! 😉

SPAR ENERGI – SKRATTA! 🙂

Mer tokigt och roligt på min blogg kan ni läsa om här!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *