Paddla kajak med tjejerna

När jag, Maria och Emma, letade efter nya äventyr att prova, tyckte vi att kajakpaddling lät ganska lockande. Så vi bestämde oss för att hyra var sin i somras. Vi packade var sina matsäckar och begav oss ner och hyrde kajaker hos Rålis Kajak och paddlade ut i skärgården i Stockholm.

Det var verkligen en upplevelse som hette duga. Jösses vad fin skärgården är ur denna helt nya synvinkeln.

Denna dagen är vi många kajakpaddlare ute och även en hel del som graciöst glider omkring i sina sup:ar, som jag lärde mig att det heter. Det kan man hyra alldeles i närheten av där vi hyrde kajaker. Så det blir nog vårat nästa nya äventyr. Det uthyrnigstället heter stockholm-sup.se

sup - paddla kajak

Prova på kurs för att paddla kajak

Det finns sådana där prova-på-kurser med en instruktör när man paddlar för första gången. Den är på land och där går man igenom säkerhet och lite olika paddeltekniker samt hur man stiger i och stiger ur en kajak på smartaste vis. Både från brygga och från strand.

DET hade varit bra att lära sig innan! hahaha. För det är verkligen ingen självklarhet, speciellt då ingen av oss har vana av båtar över huvud taget. 😉

Man får även lära sig hur man välter kajaken och kan komma upp i sittning igen – Det är ju ändå fräckt att man kan göra. Men det verkar kräva både bålstyrka och teknik.

När vi kom tillbaka från vår paddeltur, var det precis en sådan här kurs igång uppe på land. Och när vi stod och smygtittade på den, förstod vi alla tre att vi hade haft väldigt bra nytta av att gå den först faktiskt.

Vi såg även en “lite udda” företeelse – Som tydligen inte är så udda: Kajakfiske – Paddla kajak och fiska samtidigt

Det blir väldigt varmt att paddla kajak

paddla kajak

Man blir väldigt varm när man paddlar kajak. Därför är det bästa du kan ha på dig träningskläder i syntetmaterial. Den missen gjorde jag som hade på mig en vanlig skön gammal bomulls T-shirt. Den blev helt dyngsur, och inte av vatten om man säger… hihihi

Så bra kläder som andas och som torkar snabbt då det blivit blöta är att föredra. En vindjacka hade också varit bra att packa ner, det blåser lite mer där ute i vattnet än vad man tror. Sedan måste ju badkläderna med så klart! 🙂

Kolla ut din paddelrutt innan

Sedan är det nog bra om man redan innan har kollat ut en paddelrutt. Vi paddlade bara lite sporadiskt, men det var ju också första gången vi var ute. Men nästa gång vi paddlar iväg sa vi just det att vi ska kika lite bättre på en bra paddeltur där vi vet lite bättre om små fina badstränder. Samt även ställen man kan paddla till för att ta en mysig lunch på något mysigt cafe som faktiskt finns på sina ställen. Jättesmidigt om man inte vill ha med sig så mycket packning också.

Glöm inte solkrämen

Solkrämen missade vi helt – Det behövs definitivt! Den kommer jag alltid att lägga ner i väskan först, för jösses vad jag brände mig i ansiktet. Maria och Emma hade bränt sig mer på sina armar. Solens strålar reflekterer så otroligt mycket mer ute i vattnet. Där kommer jag även in på solglasögon som var fantastiskt bra och skönt att jag inte hade glömt.

Mat och dryck under paddelturen

Nu paddlade inte vi mer än två timmar så här första gången, men man blir faktiskt ganska fort sugen och hungrig på något. För att inte tala om törstig. Därför är det bra att ha med sig något att dricka samt något snacks-aktigt som är lätt att stoppa i sig lite då och då under turen.

paddla kajak - glöm inte snacksen

Kroppen vill ha mer energi

Tror nog också att kroppen lite småskriker efter mer energi, för det tar en del på energi och kraftresurserna att paddla kajak. Jag hade varit redig och gjort en pastasallad som jag skulle äta i paustid, den passade ju därför inte alls att småäta av under tiden vi paddlade.

Så klyftade frukter och lite nötter kommer bli kanon till nästa gång! 🙂

Det som såg extra mysigt ut var att det var många som hade barn med sig på sina kajakturer. De satt i den främre sittbrunnen och såg så nöjda ut så!

Här finns en artikel att läsa mer om det: Kan man paddla kajak med barnen?

Sedan när man lärt sig lite mer så finns det fantastiskt många och vackra platser att uppleva från kajaken – Lägger med en länk till ett blogginlägg om det här!

Man får verkligen passa på att ta vara på alla dessa härliga sommarstunder – Rätt var det är, står man och höststädar trädgården. 😉

Läs gärna mer om mina tankar kring hälsa och livskvalitet som jag delar med mig av här!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *