Har du bra morgonrutin?

Mina morgonrutiner var riktigt bra fram till för ett år sedan… men vad sjutton hände med det sen? Det bara försvann och jag kan inte riktigt sätta fingret på hur rutinerna plötsligt bara försvann. Jag skulle verkligen vilja spola tillbaka tiden för att få igen den känslan att ha kontroll på morgnarna igen.

Morgonen sägs ju vara den viktigaste tiden på hela dygnet, den sätter liksom anklangen för hur resten av dagen ska bli. Och det tyckte jag verkligen stämde. För visst vill man hellre ha en dag som flyter på, än en dag som hela tiden stackar och hakar upp sig.

Jag har börjat skriva ner saker på en lista här som jag kommer ihåg var mina rutiner för ett år sedan och jag måste säga att när jag fått ned det i text så här, känner jag mig taggad att köra i gång på måndag igen med hjälp av mina upplistade punkter. Såå fram med Autopiloten i dig! Den finns där – Jag vet! 😉

Go´morron förresten! 😊

Här kommer då mina tips till bra morgonrutiner

1 Sluta ”snooza”

morgonrutin - snooze

För det första ska min morgonrutin inte längre börja med att ”snooza” – Varför? Jo därför att jag vet att jag bara blir tröttare och grinigare för varje gång jag gör det, samt att jag alltid går upp liiite för sent och alltid får stressa mot slutet.

2 Lite träning som morgonrutin lyfter humöret

Jag ska absolut börja morgonen med mina härliga Yogapass igen – Först tända ett doftljus för att komma i en skön sinnestämning – Det är en underbar start som verkligen gör nytta för kropp och själ hela dagen. Och vips så kan man dessutom bocka av dagens behov av rörelser. Bara en sådan sak, jag behöver alltså inte klämma in det efter arbetstid på hemvägen. Har jag riktigt bra mornar, så tar jag en paddel tur med kajaken och min hund.

3 Ny morgonrutin på jobbet

Väl på jobbet, kommer jag att starta min ”To-do-lista” med de mest krävande uppgifterna. För jag vet ju att jag har som mest energi på förmiddagen – Herre Gud, hela jag spritter av härlig morgonenergi och eftermiddagen kommer att kännas såå mycket skönare och mindre stressad.

4 Musik är ingen dålig morgonrutin inte…

Sätta på någon lagom peppig och mysig musik är också en bra morgonrutin att ha när man vill komma i god och skön stämning på morgonen. Det får inte bli för skränigt och jobbigt för mig bara, utan bara så där upptempo-skönt liksom med favvo-låtarna. Då blir det nästan svårt att inte börja svänga med kroppen och dansa loss lite…

5 Planera din dag

morgonrutin - todolist

Att ha ”ställtid” och planera är inte alls så dumt. Jag brukar till och med göra en lista för att få en visuell överblick. Då tar jag verkligen med allt från: handlingslistan, att åka till affären, lägga fram glasögonen, komma ihåg besöket till laserbehandlingen (jag skriver tom. ner frågorna jag har till laserkliniken)

Nu kan jag mycket lättare prioritera vad som är viktigast och göra sakerna i ”bäst” ordning. Detta ger också en lugnare och behagligare morgon att ha koll på dessa delar.

Blev du nyfiken på laserbehandlingar kan du läsa mer på Estetic.se

6 Förbered din morgonrutin

På morgonen kan det gå åt ganska mycket tid och kraft till småbekymmer som att vad man ska ha på sig eller vad man ska ha till frukost osv. Spar även på det krutet och förbered bättre redan kvällen innan. Lägg fram dina kläder, trosor, strumpor och ja alla detaljer du väljer att ha på dig lägg fram det.

Lägg även fram precis de smink och borstar du alltid brukar ha varje morgon redan kvällen innan. Och har du inte redan provat på att göra ditt eget smink – Måste du titta in på den här länken – Gör ditt eget miljövänliga smink!

7 Frukostbricka i kylskåpet – Smart Morgonrutin

Förbered och duka för frukosten dagen innan. Sätt även de vanligaste frukost-sakerna som smör, pålägg yoghurt osv. på en gemensam bricka, redo att ta fram på morgonen. Det sparar massor utav tid – Tro mig! Du slipper leta och känna efter vad du är sugen på. Allting ligger redo att användas på brickan.

8 Glöm inte ta hand om dig! – Börja dagen med ett stort glas vatten!

morgonrutin - vatten

Känner du dig ofta trött och sliten på morgonen, det kan ha att göra med att du blivit lite uttorkad under natten… tar du och sveper ett stort glas vatten varje morgon kan det faktiskt göra skillnad. Det känns också friskt och fräscht, som om du verkligen hjälper kroppen att renas!

Ja, vad säger ni? Det är väl bara att köra på! 😉

Läs gärna mer inlägg här på bloggen: feliciamelander.se

Andra kloka tips om livsstil och hälsa har du här!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *