Hur du förbereder för en gäst, tips från mig och min städfirma!

Om du någonsin har tagit emot gäster så vet du hur mycket det kan innebära att se till att allt är i ordning och att ditt hem är så välkomnande som möjligt. Men oroa dig inte, det är här jag och tips från min favorit städfirma i Stockholm kommer in i bilden.

Extra rengöring för gästerna

Vi startar med det mest självklara: städning. När du förbereder dig för att ta emot övernattningsgäster, vill du att ditt hem ska vara extra rent. Detta innebär inte bara att du plockar upp leksakerna på golvet (även om det definitivt är en del av processen), utan även att du använder några bra rengöringsmedel för att verkligen få allt att skina.

När jag har gäster kommer min städfirma, de mest engagerade städarna i Stockholm, och hjälper mig att ta hand om städningen. Jag låter dem ta hand om allt från gästrummet och gästbadrummet till de huvudsakliga vardagsrummen. Några av mina favoritstädprodukter inkluderar klorinspray, rengöringsmedel med bikarbonat och ättika.

Men låt oss inte glömma bort att det inte bara är rengöring av ytor. Ibland behöver ugnen också en djup rengöring med ättika, eller toaletten behöver en extra omgång med klorinspray. Då tar jag till bikarbonat för städning för att lösa upp fett och göra rent diskmaskinen.

Skapa en välkomnande gästplats

Sedan är det dags att skapa en gästplats. Nu kanske du tänker, “jag har ingen extra plats!” Men tro mig, du behöver inte en hel gästsvit för att göra dina gäster bekväma. Jag har haft gäster sovande överallt – i min sons rum, i min mans kontor, till och med i barnens lekrum. Det viktiga är att skapa en bekväm och välkomnande plats.

Om du inte har en säng för dina gäster, investera i en kvalitetsluftmadrass. Se till att du tillhandahåller massor av kuddar och extra filtar – det är bättre att ge för mycket än för lite! Glöm inte att ge gästerna tillgång till lampor och se till att det finns utrymme för dem att ställa ner sina väskor.

Skriv en välkomstnot till dina gäster

Detta är en personlig favorit. Jag älskar att lämna en handskriven välkomstnot till mina gäster. Förutom att uttrycka hur glada jag är att ha dem på besök, ger det mig också möjlighet att ge dem vårt WiFi-lösenord – en nödvändighet när det gäller att vara värd för gäster nuförtiden!

Förbered gästbadrummet

Nu till en av de viktigaste delarna: gästbadrummet. Att förbereda gästbadrummet är lika viktigt som att förbereda gästrummet. Se till att toaletten, handfatet och duschen eller badkaret är helt fläckfria. Med hjälp av min städfirma och deras fettlösande rengöringsmedel, är jag alltid säker på att mitt badrum är glänsande rent.

Ge extra kärlek till gästrummet

Slutligen, gästrummet. Det är här dina gäster kommer att spendera en stor del av sin tid, så se till att det är extra inbjudande. Jag gillar att lägga till lite grönt eller färska blommor för att ge rummet en extra känsla av välkomnande.

Att förbereda ditt hem för övernattningsgäster kan verka överväldigande, men med dessa fem tips och lite hjälp från din lokala städfirma, kommer du att ha ditt hem redo på nolltid!

Frågor och svar kring gästrummet och min städfirma

  1. Vilken städfirma rekommenderar du i Stockholm? Jag har alltid haft goda erfarenheter med min lokala städfirma. De är tillförlitliga, noggranna och vet hur man gör hemmet skinande rent.
  2. Hur ofta bör man städa när man har gäster? Jag skulle rekommendera att göra en djup städning innan gästerna kommer, och sedan en snabb städning varje dag under deras vistelse.
  3. Vad är det viktigaste att tänka på när man städar för gäster? Rent generellt skulle jag säga att det viktigaste är att hemmet är rent och inbjudande. Man vill att gästerna ska känna sig som hemma.
  4. Hur kan man göra gästrummet extra inbjudande? Jag gillar att lägga till extra kuddar och filtar, och kanske några färska blommor för att verkligen ge rummet en välkomnande känsla.
  5. Behöver jag en städfirma för att förbereda mitt hem för gäster? Det beror på. Om du känner att du har tid och energi att göra en grundlig städning själv, så behöver du inte nödvändigtvis en städfirma. Men om du känner att du har mycket på ditt bord, kan en städfirma verkligen underlätta processen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *