Håret – Talar om hur du mår!

Tänk att man kan se på håret hur det egentligen är fatt med resten av kropp och själ. När man tänker på det kanske det inte är så konstigt, jag tänker lite som årsringarna på ett träd som visar om det varit ett gynnsamt eller ogynnsamt år. Klart att håret som växer på oss år efter år också kan visa på hur vi faktiskt mår.

Du kanske inte visste det, men ditt hår är en del av dig som kan avslöja mycket om både din hälsa och livsstil. Det kan också vara en indikator på vad som händer i din kropp och ditt sinne utan någon annan typ av medicinsk testning.

Olika typer av hårproblem

Om någon till exempel har tunnare hår eller sprött hår kan det betyda att hen har anemi eller undernäringsproblem. Någon som har fet hårbotten och mjäll kan ha seborrheisk dermatit, vilket tyder på att immunförsvaret fungerar dåligt. Läs mer om permanent hårborttagning på mingranne.se

Om du ser löss i hårbotten har man idag haft mer otur, mot förr då det mer berodde på dålig hygien i hushållet eller samhället som måste åtgärdas i förebyggande syfte. Idag kommer det i stället in i samband med utlandsresorna vi gör med jämna mellanrum. Läs mer om livsstil och annat här på: lilladraken.se

En person med torrt hår kan sakna tillräcklig hydrering från externa källor som vattenintag, otillräcklig kost eller från andra personer i samhället som inte är rena. Läs även mer om grön hårvård.

Hur du bekämpar torrt och sprött hår med ett djupbalsam eller en behandling

Det finns många sätt att behandla torrt och sprött hår, men ett av de mest grundläggande är att använda ett bra schampo och hårbalsam. Schampo hjälper till att rengöra och reda ut håret och Hårbalsam hjälper till att bevara fukt utan att torka ut det. De hjälper också till att hålla håret mjukt och glänsande samt att lukta fräscht.

Skadat hår kan ibland behöva en riktig hårkur, med hjälp av en djupkonditionering kan du hjälpa håret i balans igen. Det bästa alternativet för torrt och sprött hår är att först rengöra med schampo, torka håret handdukstorrt och sedan lägga i balsam som får sitta i minst 20 minuter. Skölj sedan noggrant ut all balsam.

Är håret skadat kan det ibland behöva en riktig hårkur, även med hjälp av en inpackning som både fuktar och reparerar samtidigt. kika närmare på hårvård som reparerar och förebygger skadat hår, här!

Huden på huvudet

Glöm inte att ett av de mest känsliga områdena på kroppen är huden på huvudet. När håret växer, bildas det upp till 100 hårstrån per cm² på huvudet av en vuxen människa. Varje follikel i denna krans är ansvarig för att producera ett hårstrå inom en viss tid.

Håret fäster direkt mot huden och inuti follikeln ligger det medel som behövs för att skydda kroppen från externa påverkan. Det finns tre grundläggande områden som hjälper till att skydda denna yta: först och främst tjocklek, därefter pigmentering och tredje skönhetsprodukter försedda med UV-filter.

Bevara håret friskt

håret - fläta

Det finns många sätt att bevara ett friskt hår, men ett av de mest grundläggande är att fortsätta använda ett djupbalsam eller en kontinuerlig behandling med en inpackning. Djupbalsam hjälper till att rengöra och reparera håret utan att torka ut det.

Om ditt hår har skadats allvarligt av värmestylingsverktyg, kemikalier eller andra faktorer kan du behöva en intensiv behandling med en proteinrik rekonstruerande mask för att få tillbaka fukten i ditt hår.

För kraftiga slitningar och skador på håret när balsam och hårinpackningar inte längre hjälper, kan man prova en ganska ny produkt på marknaden som nått fin framgång på grund av sina fantastiska resultat.

Det är UV-borsten från Eyracure – Enkelt förklarat är det en mix av en speciell vätska för ditt hår, där du tillsätter en “aktivatorvätska” – Mixen sprayas noggrant in i håret från roten ut till topparna. Efter det borstar du håret noggrant med en så kallad UV-borste. Med hjälp av ett speciellt UV-ljus från borsten, reparerar det ditt skadade hår och du får lyster och glansen tillbaka till ditt hår. Läs mer om UV-borsten här på: https://eyracure.com

Någon som går vidare med att berätta om denna behandling kan du läsa här.

Läs mer spännanande händelser här på bloggen: feliciamelander.se

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *